TY - BOOK AU - ფირცხალავა, თეა AU - ჩიქოვანი, ნანი AU - მელქაძე, რევაზ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ინგრედიენტთა კომპოზიცია ჩაის სასმელისათვის და მისი წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452005/// 10 10 # 19 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - სასმელები KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ჩაის სასმელი KW - ინგრედიენტი N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1.ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება, მისი კვებითი ღირებულების ამაღლება და შენახვისუნარიანობის გადიდება. 2.არსი კომპოზიცია მას.%-ში შეიცავს 36-40 შაქარს, 8-10ლიმონს, 3-6 თაფლს, 3-6 ეხინაციას ფესვების ან ხემაგარის ფოთლების წყლიან ექსტრაქტს და ჩაის წყლიან ექსტრაქტს - დანარჩენს,ხოლო მისი წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ინგრედიენტების ნარევის წყლით ექსტრაქციას, ექსტრაქტის გაფილტვრას, ლიმონის წვენისა და შაქრის ვაჟინის დამზადებას, კუპაჟირებას და დაფასოებას, ამასთან, გაფილტრულ ექსტრაქტებს ამუშავებენ სიცივით -2 4 C ტემპერატურაზე 24-72 საათის განმავლობაში, ამატებენ თაფლს და განმეორებით ფილტრავენ, ხოლო ნარევს კუპაჟირების წინ უკეთებენ პასტერიზაციას -60-65 C ტემპერატუარზე 0,5-1,5 წუთის განმავლობაში. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -