TY - BOOK AU - მუჯირი, მევლუდ AU - კვირჩილაძე, როლანდ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ტენიანი საკვებნარჩენების, მათ შორის ლუდის წარმოებისაგან ქერის ნახარშის უტილიზაციის ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452012/// 06 11 #1 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - საკვებნარჩენები KW - ლუდი KW - სასმელები N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - ხერხი ითვალისწინებს მაღალტენიან საკვებნარჩენებთან, მაგალითად ქერის ნახარშთან დაბალტენიანი საკვებდანამატების, მაგალითად გადამუშავებული ხორბლის ან ხილის ნარჩენების შერევას, ნარევის ექსტრუდირებას მატრიცაში თუნდაც ერთი მრავალხვრელიანი თვალაკით და პროდუქტის შრობას ჰაერის გამჭოლი ნაკადით 10-12% ტენიანობამდე. შერევამდე დამატებით ხორციელდება მაღალტენიანი საკვებნარჩენების გაუწყლოება 60-75% ტენიანობამდე, მაგალითად ჰიდრავლიკური ან ხრახნიანი წნეხის მეშვეობით, ამასთან, მაღალტენიან საკვებნარჩენებთან დაბალტენიანი საკვებდანამატების შერევა წარმოებს ნარევის ტენიანობის 40-45%-მდე დაყვანით. ექსტრუდირების შედეგად მიღებულ პროდუქტს აქვს სპირალისებური ხვეული ფორმა, რაც მიიღწევა მატრიცის თვალაკის ხვრელების შესასვლელ ან გამოსასვლელ ზედაპირებზე 1-2 მმ ზომის ღარაკების ან წანაზარდების შესრულებით. ექსტრუდირების შედეგად პროდუქტს 3-5 მმ დიამეტრისას ღებულობენ, რომელსაც შრობამდე დისკრეტულ 5-20 სმ სიგრძეებად ჭრიან UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -