ბუნებრივად ნახევრადტკბილი ღვინომასალის მიღების ხერხი = METHOD FOR PRODUCTION OF NATURAL SEMISWEET WINE MATERIAL : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2008 4289 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006) / გაგა ბუიშვილი, თემურ მარხვაშვილი, თეიმურაზ ღლონტი, ზურაბ ღლონტი. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2008 01 10 # 1. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.

ხერხი ითვალისწინებს "ხიხვის" ჯიშის ყურძნის დაჭყლეტას კლერტის მოცილებით, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას, დარჩენილი დურდოს გამოწნეხას პირველი ნაწნეხი ფრაქციის მიღებით, ტკბილგამოცლილი ჭაჭის ფერემენტაციას ფართოზოლიანი ახლოინფრაწითელი გამოსხივებისა და მუდმივი მაგნიტური ველის შერწყმული ზემოქმედებით, თვითნადენი ტკბილისა და პირველი ნაწნეხი ფრაქციის გაერთიანებას და ტკბილის გაციებას 11-12°C ტემპერატურამდე, მის სულფიტაციას, მასში საფუვრის წმინდა კულტურისა და ფერმენტირებული მასის შეტანას 0,1 კგ/ლ რაოდენობით, ალკოჰოლურ დუღილს, ხოლო მადუღარი მასის შაქრიანობის 5-7% მიღწევის შემდეგ - ჭაჭის გამოცალკევებას და საფუვრის ლექის მოცილებას, დაყოვნება ხორციელდება -1- -2°C ტემპერატურაზე 30 დღის განმავლობაში, რის შემდეგაც ხდება ღვინომასალის დაწმენდა.

4289 ge B 2008-01-10 published Sakpatenti

ალკოჰოლიანი სასმელები მეღვინეობა ღვინომასალა