TY - BOOK AU - ებელაშვილი, ნანა ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების დამზადების ხერხი PY - 0000///გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452005/// 07 11 # 13 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - მეღვინეობა KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - შემაგრებული ღვინო KW - სასმელები KW - ღვინო N2 - ხერხი ითვალისწინებს წითელი ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს სულფიტაციას, დურდოს გაცხელებას, ალკოჰოლურ დუღილს დურდოზე საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, დურდოდან გამოწნეხვას, მიღებული ღვინომასალის დასპირტვას, დაწმენდას და ლექიდან მოხსნას, ამასთან, წითელი ჯიშის ახალგამოწნეხილ დაუდუღარ სულფიტირებულ დურდოს ამატებენ "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილს, რის შემდეგაც მიღებულ მასას აცხელებენ 40 С ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, აგრილებენ ოთახის ტემპერატურამდე. ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი", "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ამასთან, შესარევი "რქაწითლის" ტკბილის რაოდენობა განისაზღვრება ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან გამოწნეხილი ტკბილის მოცულობის მიხედვით და "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 2:1, ხოლო "თავკვერისა" და "ასურეთული შავისათვის" - შესაბამისად 1:1. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -