TY - BOOK AU - ბასილაძე, ნათელა AU - ფერაძე, გურამ AU - მესხი, ჯემალ, AU - მესხი, რამაზ AU - ნინოშვილი, ვლადიმერ, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - არაყის "კრისტალი" წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451999/// 06 10 # 7 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ლიქიორ-არაყის წარმოება KW - სასმელები KW - კრისტალი KW - არაყი N2 - 1.ტექნიკური შედეგი. ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2.არსი. არაყის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს დარბილებული წყლის დამუშავებას უკუოსმოსით, სპირტის გაზავებას დარბილებული წყლით 93-95 მოც%-მდე, ნა- ზავის გაწმენდას გააქტიურებული ნახშირით და მოლეკულური სორბციის მეთოდით, წყალ-სპირტის 40 მოც%-იანი ნაზავის მიღებას და მიღებულ ნაზავში ორცხო- ბილას არომატული სპირტის დამატებას, რომლის შემცველობა საერთო მოცულობის 2-3%-ს შეადგენს, რის შემდეგაც წარმოებს ნაზავის გაწმენდა გააქტიურებული ნახშირით, მიკროფილტრაცია და ჩამოსხმა. 3.გამოყენების სფერო. კვების მრეწველობა, ლიქიორ-არაყის წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -