ნატურალური არომატიზატორის მიღების ხერხი = METHOD OF NATURAL AROMATIZER PREPARATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5865 B : (51) A 23 L 1/22 (IPC, 2006) / ზურაბ კოსტავა, გიორგი თოფაძე, ირაკლი თოფაძე, გიორგი თოფაძე, გიორგი თედორაძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 06 25 #12. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.

ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის მომზადებას, მის ექსტრაქციას 96% -იანი რექტიფიცირებული ეთილის სპირტით თანაფარდობით 1:5, დაყოვნებას 7-10 დღე-ღამის განმავლობაში I დასხმის ნაყენის მიღებით, შემდეგ ნაყენის გამოცალკევებას, გამოცალკევების შემდეგ ნარჩენის ექსტრაქციას 40-55 %-იანი წყალ-სპირტის ნაზავით თანაფარდობით 1:2, დაყოვნებას 5 დღე-ღამის განმავლობაში II დასხმის ნაყენის მიღებით და ნაყენის გამოცალკევებას, I და II დასხმის ნაყენების კუპაჟირებას, კუპაჟის ფილტრაციას, მის აორთქლებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელ აპარატში 30-45°C ტემპერატურის პირობებში და არომატული ნივთიერებების მოხსნით, ხოლო გამოხდის შემდეგ მიღებულ არომატულ სპირტზე მოხსნილი არომატული ნივთიერებების დამატებას.

5865 ge B 2013-06-25 published

კვების მრეწველობა არომატიზატორები უალკოჰოლო სასმელები ალკოჰოლიანი სასმელები სასმელები