TY - BOOK AU - სტურუა, ზურაბ AU - ნანეიშვილი, გურამ AU - ქერაშვილი, ფელიქს AU - ბერაძე, ემერი AU - ბუხაიძე, ანზორ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - დაძველებული შამპანურის წარმოების რეზერვუარული ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 26.121994/// w. N2 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - მეღვინეობა KW - შამპანური KW - ღვინო KW - კვების მრეწველობა KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები N2 - გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -