TY - BOOK AU - გაბუნია, ზუმრუდი AU - სარჯველაძე, ეთერი, AU - მიქელაძე, გივი AU - მიქელაძე, თეიმურაზ, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451995/// 02 09 # 2 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - მეღვინეობა KW - ლექი KW - ღვინო KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა N2 - გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობის დარგს, კერძოდ ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინის ლექის რაციონალური გამოყენება და პროცესის ხანგრძლივობის შემცირება. ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს ავტოლიზს, მყარი და თხევადი ფაზის გამოყოფას, მყარი ფაზის გარეცხვას, გაშრობას, ხელმეორედ თხევადი და მყარი ფაზის გამოყოფას, გაფილტვრას, მის გადადენას, კონცენტრირებას და მზა პროდუქტის მიღებას. ამასთან, ავტოლიზი ტარდება სამ საფეხურად. შესაბამისად 35-40°C, 40-500C, 50-55°C ტემპერატურის პირობებში, ხოლო თხევადი ფაზის კონცენტრირების წინ ხორციელდება განმეორებითი ფილტრაცია UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -