TY - BOOK AU - მამულაშვილი, ანტონ, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - სუფრის ვარდისფერი ღვინო "ლალის"მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451997/// 15 07 # 11 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - მეღვინეობა KW - ვარდისფერი ღვინო KW - ლალი N2 - გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ, სუფრის ვარდისფერი ღვინოების წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ხარისხის გაუმჟობესება. სუფრის ვარდისფერი ღვინის მიღების ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ჯიშის ყურძნის /"რქაწითელი", "მწვანე" და სხვა/დაჭყლეტას, გამოწურული წვენის დაყოვნებას და მის შეტანას წითელი ყურძნის დაწრეტილ დურდოზე, საფუარის წმინდა კულტურის შეტანას, დუღილს საბოლოო დადუღებამდე, დაწმენდას, დამუშავებას, გაფილტვრას, ამასთან, დუღილის დაწყების წინ დაწმენდილ ყურძნის წვენში საფუარის წმინდა კულტურის სახით შეიტანება Saccharomuces vini რქაწითელი 73, ხოლო გაფილტვრის შემდეგ ღვინომასალაში შეიტანება სახარინი 3,5-4 გრ. რაოდენობით 1 დალ-ზე. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -