ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი
= Method for Obtaining Pink Dry and Halfdry Winematerials
: გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 209(1313870) B : (51) С 12 G 1/02 (IPC, 2006)
ჯაფარიძე, მერაბ
გამომგონებელი
სტურუა, ზურაბ
გამომგონებელი
მეხუზლა, ნიკოლოზ
გამომგონებელი
შალამბერიძე, თამაზ
გამომგონებელი
საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
text
patent
ge
1995
monographic
geo
გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1 გვ. ;
გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას.
მერაბ ჯაფარიძე, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, თამაზ შალამბერიძე.
ღვინის მრეწველობა
მეღვინეობა
ალკოჰოლიანი სასმელები
სასმელები
ღვინომასალa
ღვინო
C12G1/02
http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search
http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search
141210
20191221223229.0