TY - BOOK AU - ჯაფარიძე, მერაბ, AU - სტურუა, ზურაბ AU - მეხუზლა, ნიკოლოზ AU - შალამბერიძე, თამაზ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451995///-12-25 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ღვინის მრეწველობა KW - მეღვინეობა KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - ღვინომასალa KW - ღვინო N2 - გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -