TY - BOOK AU - კაკაბაძე, ზურაბ, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ბალზამის "მარინა"ინგრედიენტთა კომპოზიცია PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451998/// 11 30 # 13 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ლიქიორ-არყის წარმოება KW - ინგრედიენტი KW - მარინა KW - ბალზამი N2 - 1.ტექნიკური შედეგი ბალზამის მატონიზირებელი მოქმედების ამაღლება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ბალზამი შეიცავს ასკილის, ბაღის პიტნის, აბზინდას, შავბალახას, კრაზანას, ქინძის თესლს, ცაცხვის ყვავილს, ვირისტერფას, ასფურცელას ფოთლებსა და ყვავილს, ფარსმანდუკს, თაფლს, დინდგელს, კოლერს, ლიმონმჟავას და სპირტწყალხსნარს, დამატებით შეიცავს მატიტელას, თირკმლის ჩაის, სიმინდის ულვაშს, ნეგოს, ქრისტესისხლას, მრავალძარღვას, კატაბალახას ძირებს, კუნელს, კაკლის ყლორტებსა და უღელს, ფითრს, ოხრახუშს, კამის თესლს, ანწლის ძირებს, კულმუხოს, წიწაკას, პილპილს, თუთიის ფოთლებს, კომშის ფოთლებს, დაფნას, ევკალიპტის ფოთლებს, ტარხუნას, მინერალურ წყლებს, "ბორჯომს","საირმეს", "არზნის", "ცხელწყაროს", ვაშლის ძმარს და შაქრის სიროფს გარკვეული თანაფარდობით. 3. გამოყენების სფერო ლიქიორ-არყის წარმოება. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=2&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=2&search=Search ER -