04388nam a22003017a 4500
Ge_NSL
20191221223229.0
141210t2003 ge ||||| j 00| 0 geo d
1003
ge
Y
2003-07-10
published
Sakpatent
ge
C12G1/02
სუფრის მშრალი წითელი ღვინის მიღების ხერხი
თამაზ კობაიძე, გიორგი ჩახუნაშვილი.
= Method for Production of Table Dry Wine
: სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2003 1003 Y : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006) /
ქ. მცხეთა :
საქპატენტი,
პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2003 07 10 # 13.
სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ;
ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა.
ალკოჰოლიანი სასმელები
სასმელები
მეღვინეობა
ღვინო
კობაიძე, თამაზ
გამომგონებელი
33643
34095
ჩახუნაშვილი, გიორგი,
გამომგონებელი
გამომგონებელი
32583
საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=2&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90
სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ
http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=2&search=Search
Search patent description for the utility model here
udc
PT
0
0
udc
0
0
teq
teq
techsacavi
2014-12-10
0
C12G1/02
2014-5497
2014-12-10 00:00:00
U 2003 1003 Y
2014-12-10
PT
16283
16283