TY - BOOK AU - კობაიძე, თამაზ AU - ჩახუნაშვილი, გიორგი, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - სუფრის მშრალი წითელი ღვინის მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452003/// 07 10 # 13 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - მეღვინეობა KW - ღვინო N2 - ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=2&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=2&search=Search ER -