ყურძნის ტკბილის დამუშავების ხერხი = Method for Processing Wort : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE 1474 A : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006) / რობერტ მამულაშვილი, გივი გეთიაშვილი, პაატა ჯოხაძე, ზეინაბი ტაბიძე, ლუიზა ეჯიბია, გიორგი კახნიაშვილი, თენგიზ ნანიტაშვილი, ნუგზარ ბაღათურია. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 09 25 # 11 . - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ;

1. ტექნიკური შედეგი ღვინომჟავა მარილების კრისტალების წარმოქმნის თავიდან აცილება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2. არსი ყურძნის ტკბილის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს დაწმენდილ ყურძნის ტკბილში იონცვლითი პროცესების ჩატარებას იონმცვლელი საშუალების გამოყენებით, ამასთან, იონმცვლელ საშუალებად გამოიყენება ცეოლითის-კლინოპთილოლითის 0,7-1,2 მმ დიამეტრის მქონე წყალბადის ფორმაში მოყვანილი გრანულები, რომელთაც გააჩნია სტატიკური მიმოცვლითი ტევადობა 3,02-3,05 მგ.ექვ/გ. 3. გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, ყურძნის ტკბილის კრისტალური სიმღვრივის თავიდან აცილების ხერხები.

1474 ge B 1998-09-25 published Sakpatenti

ალკოჰოლიანი სასმელები სასმელები მეღვინეობა ყურძენი ტკბილი