TY - BOOK AU - ზოდელავა, დავით ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - უალკოჰოლო ღვინის სასმელის წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452004/// 12 10 #23 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - სასმელები KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - მცირეალკოჰოლიანი სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - მეღვინეობა KW - ღვინო N2 - (57) 1. ტექნიკური შედეგი სასმელის მიღების ტექნილოგიური პროცესის ხანგრძლივობის შემცირება და ასორტიმენ- ტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს სუფრის წითელი ღვინის დეალკოჰოლიზებას თერმული დამუშავების გზით, ფილტრაციას და ტარაში ჩამოსხმას, ამასთან ღვინის თერმული დამუშავება წარ- მოებს 70-80 C ტემპერატურაზე გაცხელებით სპირტის არაუმეტეს 1,2 მოც% შემცველო- ბამდე, ხოლო სასმელის ტარაში ჩამოსხმის წინ კონსერვანტის სახით მას ემატება სორ- ბატ კალიუმი 200 მგ. რაოდენობით ერთ ლიტრ სასმელში. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო და მცირეალკოჰოლიანი სასმელების წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=2&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=2&search=Search ER -