პოლიფენოლური ნაერთებით კონცენტრირებული ხილ-კენკრის წვენის მიღების ხერხი
= METHOD FOR RECEPTION OF FRUIT AND BERRY JUICES CONCENTRATED BY POLYPHENOLIC CONNECTIONS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2011 5236 B : (51)A 23 L 2/00 (IPC, 2006) /
ნანა ებელაშვილი, ელენე სალია, ნონა ჯორჯიკია, ჯემალ მოლოდინაშვილი, ნინო ჩხარტიშვილი.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 # 11.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები:1 დამოუკიდებელი. ცხრილი: 1.
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ხილ-კენკრის გაცხელებას, გაციებას, გამოწნეხვას, ლექის მოცილებას და სტერილიზაციას, ამასთან, შავი თუთის, მაყვლის ან ალუბლის (კურკაგაცლილ) დაუჭყლეტავ ნაყოფს აცხელებენ 90°C ტემპერატურაზე მუდმივი მორევით ერთი საათის განმავლობაში, გამოწნეხვის შემდეგ მიღებულ წვენს აყოვნებენ გრილ სათავსში 3 - 4 საათის განმავლობაში.