TY - BOOK AU - მუჯირი, ლევან AU - კობაიძე, თამაზ AU - ჩხარტიშვილი, ნინო AU - ასაშვილი, თამარ AU - ჯორჯიკია, ნონა AU - ებელაშვილი, ნანა AU - გულიაშვილი, მარინა ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - პოლიფენოლებით კონცენტრირებული წითელი ჯიშის ყურძნის წვენის დამზადების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452011/// 06 10 #11 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - სასმელები KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - პოლიფენოლი KW - ყურძენი KW - წვენი N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის მტევნების გარეცხვას, კლერტის გაცლას, დაჭყლეტას, გაცხელებას, გაციებას, გამოწნეხვას და პასტერიზაციას, ამასთან, ყურძნის მტევნებს გარეცხვის შემდეგ აცხელებენ პერიოდული მორევით, 30 - 25°C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ კი აცილებენ კლერტს და ჭყლეტავენ, დურდოდან გამოწნეხავენ წვენს, მიღებული წვენის 2/3-ს აცხელებენ 80°C ტემპერატურამდე და ამატებენ დურდოს, გაგრილების შემდეგ წვენს გამოწნეხავენ და აყოვნებენ გრილ სათავსში 3 - 4 საათის განმავლობაში UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -