TY - BOOK AU - მოროშკინი, ვიქტორ AU - კალანდია, ირაკლი AU - ჩახუნაშვილი, კონსტანტინე AU - ჩახუნაშვილი, გიორგი, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452002/// 05 10 # 9 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ღვინო KW - წვენი N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -