TY - BOOK AU - შალაშვილი, არმაზ AU - ლაღიძე, ჯუანშერ, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ტარხუნის სასმელი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452006/// 05 10 #10 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - სასმელები KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ტარხუნა N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოებას. გამოგონების ტექნიკურ შედეგს წარმოადგენს ტარხუნის სასმელის ორგანოლეფტუკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება, კვებითი ღირებულებების და ბიოლოგიური თვისებების ამაღლება. გამოგონების არსი არისის, რომ ტარხუნის სასმელს, რომელიც შეიცავს ტარხუნის ნაყენს, შაქარს, ლიმონის მჟავას და წყალს, გამოგონების თანახმად ემატება P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები ( GE U 2000 674 შემდეგი მასიური თანაფარდობით (%) ტარხუნის ნაყენი 4-5 შაქარი 123-12,9 ლიმონის მჟავა 0,1-0,2 P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ბიოფლავონოიდები 0,01-0,02 წყალი დანარჩენი მიზნისმისაღწევად ალუბლის სასმელში დამატებით შეტანილია P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები, რომელიც შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს კატეხინებს და პროანტოციანიდებს UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -