TY - BOOK AU - ტაბატაძე, კახაბერ AU - ჩახუნაშვილი, გიორგი, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების მქონე ლუდის მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452003/// 03 10 # 5. CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ლუდის წარმოება KW - ლუდი N2 - 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული ლუდის ბიოლოგიური ღირებულების ამაღლება, ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს მზა ლუდში მცენარეული ნედლეულის ექსტრაქტის სახით ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრაქტის დამატებას, რომლის რაოდენობა ლუდში შეადგენს მთლიანი მოცულობის 0,2 %. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლუდის წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=2&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=2&search=Search ER -