ხურმის წვენის დამზადების ხერხი = Method of Preparing Juice from Persimmon : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2001 808 U : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006) / ჯემალ ბიბილეიშვილი, თემურ ბერიძე, ალიმ ზეინალოვი, ბიძინა ჭუმბურიძე, ფაზილ ჰასანოვი, ელშან ტაგიევი. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2001 06 11 # 11. - სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ;

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ტექნიკური შედეგი. მიღებული პროდუქტის კვებითი ღირებულების ამაღლება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარ- ტივება და წვენების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხურმის ნაყოფის გარეცხვას, გაყინვას, იზოთერმულ დაყოვნებას, დაქუცმაცებას, მასში დაქუცმაცების პროცესში დანამატის სახით 0,05-0,5 მას% რა- ოდენობის ანწლის ნაყოფის წვენის შეტანას, შემდგომ დამუშავებას, რაც ხორციელდება მიღებული მასის გაცხელებით 40-50 C ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, დაყოვ- ვნებით ამ ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, წვენის გამოცალკევებით დაწნეხვის გზით, მიღებული წვენის გაფილტვრით და მისი პასტერიზაციით 85 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება.

808 ge Y 2001-06-11 published Sakpatenti

უალკოჰოლო სასმელები სასმელები კვების მრეწველობა ხილი ხურმა წვენი