TY - BOOK AU - ბიბილეიშვილი, ჯემალ AU - ბერიძე, თემურ, AU - ზეინალოვი, ალიმ AU - ჭუმბურიძე, ბიძინა AU - ჰასანოვი, ფაზილ AU - ტაგიევი, ელშან ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ხურმის წვენის დამზადების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452001/// 06 11 # 11 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ხილი KW - ხურმა KW - წვენი N1 - – პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - ტექნიკური შედეგი. მიღებული პროდუქტის კვებითი ღირებულების ამაღლება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარ- ტივება და წვენების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხურმის ნაყოფის გარეცხვას, გაყინვას, იზოთერმულ დაყოვნებას, დაქუცმაცებას, მასში დაქუცმაცების პროცესში დანამატის სახით 0,05-0,5 მას% რა- ოდენობის ანწლის ნაყოფის წვენის შეტანას, შემდგომ დამუშავებას, რაც ხორციელდება მიღებული მასის გაცხელებით 40-50 C ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, დაყოვ- ვნებით ამ ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, წვენის გამოცალკევებით დაწნეხვის გზით, მიღებული წვენის გაფილტვრით და მისი პასტერიზაციით 85 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -