TY - BOOK AU - ჭლიკაძე, ანზორ AU - ჩხეიძე, ანზორ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ხილის წვენების წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452000/// 02 10 # 3 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ხილი KW - წვენი N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული ხილის წვენისათვის ენდემური ჩიყვის პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის გარეცხვას, ინსპექციას, დაქუცმაცებას, წვენის გა- მოწურვას, დაწდომას, გაფილტვრას, ტარაში ჩამისხმას და დაკონსერვებას, ამასთან გაფილტვრის წინ წვენში შეიტანება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნი- ლი ლითონური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -