TY - BOOK AU - მაზმანიშვილი, რუსუდან AU - ფრუიძე, ნინელი AU - ენუქიძე, ჯულიეტა, AU - ტაბლიაშვილი, სოფიო, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ბავშვთა კვების ალბუმინიანი პროდუქტის მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452002/// 02 11 # 3 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - ბავშვთა კვება KW - ალბუმინი KW - რძე KW - ხაჭო KW - ნადუღი N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1. ტექნიკური შედეგი პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყველის ამოღების შემდეგ დარჩენილი შრატის დაყოვნებას 24 სთ-ის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, მასში კოაგულანტის შეტანას, რის შემდეგაც ნარევის მჟავიანობა აღწევს 35-40 T, ნარევის გაცხელებას, მის დაყოვ- ნებას შემდგომი დაცალკევებით ალბუმინიან ფრაქციად და დაწმენდილ შრატად,ალბუმინი- ანი ფრაქციის გაცივების შემდეგ მასში დანამატების სახით ლიზოციმის, ვიტამინ C-ს და იოდირებული სუფრის მარილის ფხვნილების შეტანას,რის შემდეგაც ნარევს უტარდება ჰომოგენიზაცია. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, რძის პროდუქტების წარმოება. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -