TY - BOOK AU - ლაზიშვილი, ლევან AU - სარჯველაძე, გივი AU - ბოლქვაძე, ვერა AU - კობახიძე, მარინა, ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ჩაის სასმელი და მისი მიღების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451999/// 10 05 # 11 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - ჩაის წარმოება KW - ჩაის სასმელები N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება ნედლეულში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერება- თა საწყისი შემცველობის შენარჩუნების გზით და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ჩაის სასმელი შეიცავს მას%: 2-3,5 ჩაის ფოთლის უჯრედის წვენს, 10-14 შაქარს, 0,02-0,04 ლიმონმჟავას და დანარჩენს წყალს, ხოლო სასმელის მიღების ხერხი ითვა- ლისწინებს ჩაის ფოთლის ჰიდროთერმულ დამუშავებას, მისგან უჯრედის წვენის გამო- ყოფას, წვენის წამოდუღებას, გაფილტვრას და მასში შაქრის, ლიმონმჟავისა და წყლის დამატებას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის სასმელები. 2 დამოუკ.მ UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -