TY - BOOK AU - სალდაძე, მერაბ AU - სამხარაძე, ელისო, AU - სანიკიძე, რევაზ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი პროდუქტი - ნაყინი და მისი წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452004/// 08 25 #16. CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - ნაყინის წარმოება KW - საკონდიტრო წარმოება N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით გამდიდრება, მათი მაქსიმალურად შენარჩუნება და მისთვის სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ნაყინი შეიცავს მას.%-ში: 10-30 მშრალ რძეს, 10-15 შაქარს, 6-8 ცხიმის სახით ქო- ქოსის ზეთს ან ცხოველურ ცხიმს, საგემოვნო დანამატის სახით 0,001-0,002 ვანილინს ან შოკოლადს, ან ხილ-კენკრის ესენციას, ან 10-30 უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატუ- რალურ მინერალურ წყალზე დამზადებულ ხილ-კენკრის სიროფს და მარმელადს ან 10-15 ნაყინის ფხვნილს, 0,3-0,4 სტაბილიზატორს და დანარჩენს უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატურალურ მინერალურ წყალს. ხერხი ითვალისწინებს ნარევის მომზადებას ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების შერევით, ნარევის პასტერიზაციას, ფილტრაციას, ჰომოგენიზაციას, გაცივებას, შენახვას, ნარე- ვის ფრიზერებას, დაფასოებას და წრთობას. ნარევის მომზადების წინ წარმოებს მშრალი რძის აღდგენა და ხილ-კენკრის სიროფისა და მარმელადის დამზადება უშუალოდ წყაროდან აღებული ნატურალური მინერალური წყლით, რომლის დაყოვნების ხანგრძლივობა აღებიდან გამოყენებამდე შეადგენს 5-60 წთ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ნაყინის წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -