ნაღების დამზადების ხერხი = Method for Cream Production : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1999 414 Y : (51) A 23 C 13/00 (IPC, 2006) / დავითი ჭინჭარაული, ნათელა ესაკია, დევი ბუგიანიშვილი, ზურაბი ცქიტიშვილი, დავით დათოშვილი, ემა კალანდაძე, რამაზ მანაგაძე, შალვა ყიზილაშვილი, თამაზ ჭოხონელიძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1999 01 29 # 1. - სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ;

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი თვითღირებულების შემცირება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ნაღების წარმოების ხერხი ითვალისწინებს აღდგენილი რძის გაფილტვრას, მის გაციებას არა უმეტეს 40ჩ ტემპერატურამდე, მექანიკურ დამუშავებას, გაცხელებას 78-820ჩ ტემპერატურამდე და სეპარირებას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ რძისა და რძის პროდუქტების წარმოება.

414 ge Y 1999-01-29 published Sakpatenti

კვების მრეწველობა რძე რძის ნაწარმი ნაღები