TY - BOOK AU - კასრაძე, გიგა ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - სპირტის ფილტრაციის კომპლექსური ხერხი უმაღლესი ხარისხის ალკოჰოლური სასმელების წარმოებისთვის საჭირო ნედლეულის მისაღებად PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452013/// 11 25 #22 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლური სასმელები KW - სპირტი KW - ფილტრაცია KW - ნედლეული N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში: ნახშირის ფხვნილი 1 – 3 თიხის ფხვნილი 10 – 30 კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3 თაფლი 50-100 UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -