000 | 04040nam a22003017a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | Ge_NSL | ||
005 | 20191221223241.0 | ||
008 | 150202t1999 ge ||||| j 00| 0 geo d | ||
013 |
_a1892 _bge _cB _d1999-11-05 _epublished _fSakpatenti |
||
041 | _age | ||
084 | _aA23F3/00 | ||
245 |
_aჩაის სასმელი და მისი მიღების ხერხი _cლევან ლაზიშვილი, გივი სარჯველაძე, ვერა ბოლქვაძე, მარინა კობახიძე. |
||
246 |
_a= Tea Drink and Method for Obtaining the Same _b: გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 1892 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006) / |
||
264 |
_aქ. მცხეთა : _bსაქპატენტი, _cპატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1999 10 05 # 11. |
||
300 |
_aგამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; _bმუხლები:2 დამოუკიდებელი. |
||
500 | _a- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე. | ||
520 | _a1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება ნედლეულში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერება- თა საწყისი შემცველობის შენარჩუნების გზით და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ჩაის სასმელი შეიცავს მას%: 2-3,5 ჩაის ფოთლის უჯრედის წვენს, 10-14 შაქარს, 0,02-0,04 ლიმონმჟავას და დანარჩენს წყალს, ხოლო სასმელის მიღების ხერხი ითვა- ლისწინებს ჩაის ფოთლის ჰიდროთერმულ დამუშავებას, მისგან უჯრედის წვენის გამო- ყოფას, წვენის წამოდუღებას, გაფილტვრას და მასში შაქრის, ლიმონმჟავისა და წყლის დამატებას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის სასმელები. 2 დამოუკ.მ | ||
653 | _aკვების მრეწველობა | ||
653 | _aჩაის წარმოება | ||
653 | _aჩაის სასმელები. | ||
700 |
_aლაზიშვილი, ლევან _cგამომგონებელი _934445 |
||
700 |
_aსარჯველაძე, გივი _cგამომგონებელი _934522 |
||
700 |
_aბოლქვაძე, ვერა _cგამომგონებელი _935813 |
||
700 |
_934444 _aკობახიძე, მარინა, _cგამომგონებელი |
||
710 |
_932583 _aსაქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი |
||
856 |
_uhttp://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ _ySearch patent description for inventions here |
||
942 |
_2udc _cPT |
||
999 |
_c17505 _d17505 |