000 04040nam a22003017a 4500
003 Ge_NSL
005 20191221223241.0
008 150202t1999 ge ||||| j 00| 0 geo d
013 _a1892
_bge
_cB
_d1999-11-05
_epublished
_fSakpatenti
041 _age
084 _aA23F3/00
245 _aჩაის სასმელი და მისი მიღების ხერხი
_cლევან ლაზიშვილი, გივი სარჯველაძე, ვერა ბოლქვაძე, მარინა კობახიძე.
246 _a= Tea Drink and Method for Obtaining the Same
_b: გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 1892 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006) /
264 _aქ. მცხეთა :
_bსაქპატენტი,
_cპატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1999 10 05 # 11.
300 _aგამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ;
_bმუხლები:2 დამოუკიდებელი.
500 _a- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
520 _a1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება ნედლეულში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერება- თა საწყისი შემცველობის შენარჩუნების გზით და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ჩაის სასმელი შეიცავს მას%: 2-3,5 ჩაის ფოთლის უჯრედის წვენს, 10-14 შაქარს, 0,02-0,04 ლიმონმჟავას და დანარჩენს წყალს, ხოლო სასმელის მიღების ხერხი ითვა- ლისწინებს ჩაის ფოთლის ჰიდროთერმულ დამუშავებას, მისგან უჯრედის წვენის გამო- ყოფას, წვენის წამოდუღებას, გაფილტვრას და მასში შაქრის, ლიმონმჟავისა და წყლის დამატებას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის სასმელები. 2 დამოუკ.მ
653 _aკვების მრეწველობა
653 _aჩაის წარმოება
653 _aჩაის სასმელები.
700 _aლაზიშვილი, ლევან
_cგამომგონებელი
_934445
700 _aსარჯველაძე, გივი
_cგამომგონებელი
_934522
700 _aბოლქვაძე, ვერა
_cგამომგონებელი
_935813
700 _934444
_aკობახიძე, მარინა,
_cგამომგონებელი
710 _932583
_aსაქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
856 _uhttp://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
_ySearch patent description for inventions here
942 _2udc
_cPT
999 _c17505
_d17505