000 04664nam a22002897a 4500
003 Ge_NSL
005 20191221223529.0
008 150609t1995 ge ||||| j 00| 0 geo d
013 _a55
_bge
_cY
_d1995-12-25
_epublished
_fSakpatenti
041 _age
084 _aC12F3/08
245 _aალკოჰოლური სასმელის დამზადების ხერხი
_cვაჟა ხოსიტაშვილი, ლევან ხოსიტაშვილი.
246 _a= Method for Production of Alcoholic Drink
_b: სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1995 55 Y : (51) C 12 F 3/08 (IPC, 2006) /
264 _aქ. მცხეთა :
_bსაქპატენტი,
_cპატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02 09 95 # 2.
300 _aსასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ;
500 _a- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
520 _aსასრგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია ალკოჰოლური სასმელების დამზადების გამარტივების, პროდუქტის დანაკარგების შემცირებისა და გაიაფების შესაძლებლობა. ხერხი ითვალისწინებს ღვინის ლექის გამოხდას, ნედლი სპირტის მიღებას, გამოხდილი ან რბილი წყლით განზავებას (40-41) მოც%, ამასთან ლექის გამოხდას აწარმოებენ მუდმივი მორევით. გამოხდის შემდეგ ლექის ცხელ მასას მუდმივი მორევით უმატებენ ტუტის იმ რაოდენობას, რომ მასა შეტუტიანდეს 1,5-2,5%-მდე. აცხელებენ და ურევენ 55-90 წუთის განმავლობაში, შემდეგ აციებენ, ანეიტრალებენ მარილმჟავას საშუალებით, ფილტრავენ განზავებულ სპირტში შეაქვთ მიღებული ექსტრაქტი (40-41) მოც% 4 - 5%-ის რაოდენობით და შეაქვთ შაქრის ხსნარი იმ რაოდენობით, რომ მისმა საერთო შაქრიანობამ მიაღწიოს 1-1,5%-ს. კუპაჟს ურევენ, და აყოვნებენ 5-10 დღე-ღამის განმავლობაში. ამის შემდეგ ფილტრავენ და კუპაჟს აყოვნებენ 3-4 თვეს. შემდეგ ფილტრავენ და ჩამოასხამენ.
653 _aალკოჰოლური სასმელები
653 _aსასმელი
653 _aღვინის ლექი
653 _aნედლი სპირტი
700 _aხოსიტაშვილი, ვაჟა
_cგამომგონებელი
700 _aხოსიტაშვილი, ლევან
_cგამომგონებელი
710 _932583
_aსაქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
856 _uhttp://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
_ySearch patent description for the utility model here
942 _2udc
_cPT
999 _c23664
_d23664