National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სუფრის მშრალი ვარდისფერი ღვინის დამზადების ხერხი ნანა ებელაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):2004 02 25 #4Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 3186, B, 2003-11-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Table Dry Pink Wines : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2004 3186 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი ვარდისფერი ღვინის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენ- ტის გაფართოება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს გამოწნეხვას, თვითნადენი და პირველი ფრაქციის ტკბილის ნარევის მიღებას, რის შემდეგაც წარმოებს მძაფრი დუღილის პროცესში მყოფი "რქაწითელის" ჯიშის თვით- ნადენისა და პირველი ფრაქციის ტკბილის შერევა წითელი ჯიშის ყურძნის ახალგამოწნე- ხილ დაუდუღარ დურდოსთან, დუღილს საფუვრის წმინდა კულტურის დამატებით, დაწმენდას, გადაღებას და სულფიტაციას, ამასთან, ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი"ან "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ხოლო "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 3:1, "თავკვერისა" და "ასუ- რეთული შავისა", შესაბამისად, - 1:1. 3.გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, სუფრის მშრალი ვარდისფერი ღვინოების წარმოება.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 2004 3186 B Not for loan 2014-5283

1.ტექნიკური შედეგი ვარდისფერი ღვინის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენ- ტის გაფართოება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს გამოწნეხვას, თვითნადენი და პირველი ფრაქციის ტკბილის ნარევის მიღებას, რის შემდეგაც წარმოებს მძაფრი დუღილის პროცესში მყოფი "რქაწითელის" ჯიშის თვით- ნადენისა და პირველი ფრაქციის ტკბილის შერევა წითელი ჯიშის ყურძნის ახალგამოწნე- ხილ დაუდუღარ დურდოსთან, დუღილს საფუვრის წმინდა კულტურის დამატებით, დაწმენდას, გადაღებას და სულფიტაციას, ამასთან, ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი"ან "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ხოლო "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 3:1, "თავკვერისა" და "ასუ- რეთული შავისა", შესაბამისად, - 1:1. 3.გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, სუფრის მშრალი ვარდისფერი ღვინოების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.