სუფრის მშრალი ვარდისფერი ღვინის დამზადების ხერხი ნანა ებელაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):2004 02 25 #4Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 3186, B, 2003-11-10, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Table Dry Pink Wines : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2004 3186 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
- C12G1/02
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) | P 2004 3186 B | Not for loan | 2014-5283 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
1.ტექნიკური შედეგი ვარდისფერი ღვინის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენ- ტის გაფართოება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს გამოწნეხვას, თვითნადენი და პირველი ფრაქციის ტკბილის ნარევის მიღებას, რის შემდეგაც წარმოებს მძაფრი დუღილის პროცესში მყოფი "რქაწითელის" ჯიშის თვით- ნადენისა და პირველი ფრაქციის ტკბილის შერევა წითელი ჯიშის ყურძნის ახალგამოწნე- ხილ დაუდუღარ დურდოსთან, დუღილს საფუვრის წმინდა კულტურის დამატებით, დაწმენდას, გადაღებას და სულფიტაციას, ამასთან, ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი"ან "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ხოლო "რქაწითელის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 3:1, "თავკვერისა" და "ასუ- რეთული შავისა", შესაბამისად, - 1:1. 3.გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, სუფრის მშრალი ვარდისფერი ღვინოების წარმოება.
There are no comments on this title.