ბრენდის "ვაზიანი"დამზადების ხერხი კახა არჩვაძე, გია ჩეკურიშვილი, მარინე ბეჟუაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 2035, B, 2000-01-10, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Brandy “Vaziani” : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2035 B : (51) C 12 G 1/00 (IPC, 2006)
- C12G1/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 2000 2035 B | Not for loan | 2014-5321 |
1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის გადამუშავებას, საბრენდე ღვინომასალის, ხოლო შემდეგ მისგან საბრენდე სპირტის მიღებას, სპირტის დაძველებას ორ სტადიად, აქედან პირველ სტადიაზე მუხის დამუშავებული ტკეჩების თანაობისას 20-25 C ტემპერატურაზე 3 წლის განმავლობაში, ხოლო მეორე სტადიაზე- დაყოვნებულ სპირტში წინასწარ დამუშა- ვებული მუხის მერქნის ბურბუშრელის შეტანას სპირტის მთლიანი მოცულობის 3%-ის ოდე- ნობით, რის შემდეგაც მიღებულ სპირტს აცხელებენ 70-80 C ტემპერატურაზე 7 საათის განმავლობაში და აყოვნებენ ორი კვირის განმავლობაში, ახდენენ დაძველბული სპირ- ტის, კოლერის, შაქრის სიროფის და დარბილებული წყლის კუპაჟირებას, კუპაჟის დასვე- ნებას და გაფილტვრას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ბრენდის წარმოება
There are no comments on this title.