National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ნატურალური არომატიზატორის მიღების ხერხი ზურაბ კოსტავა, გიორგი თოფაძე, ირაკლი თოფაძე, გიორგი თოფაძე, გიორგი თედორაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 06 25 #12Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 5865, B, 2013-06-25, publishedOther title:
  • = METHOD OF NATURAL AROMATIZER PREPARATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5865 B : (51) A 23 L 1/22 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L1/22
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის მომზადებას, მის ექსტრაქციას 96% -იანი რექტიფიცირებული ეთილის სპირტით თანაფარდობით 1:5, დაყოვნებას 7-10 დღე-ღამის განმავლობაში I დასხმის ნაყენის მიღებით, შემდეგ ნაყენის გამოცალკევებას, გამოცალკევების შემდეგ ნარჩენის ექსტრაქციას 40-55 %-იანი წყალ-სპირტის ნაზავით თანაფარდობით 1:2, დაყოვნებას 5 დღე-ღამის განმავლობაში II დასხმის ნაყენის მიღებით და ნაყენის გამოცალკევებას, I და II დასხმის ნაყენების კუპაჟირებას, კუპაჟის ფილტრაციას, მის აორთქლებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელ აპარატში 30-45°C ტემპერატურის პირობებში და არომატული ნივთიერებების მოხსნით, ხოლო გამოხდის შემდეგ მიღებულ არომატულ სპირტზე მოხსნილი არომატული ნივთიერებების დამატებას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L1/22 (Browse shelf(Opens below)) P 2013 5865 B Not for loan 2014-5327

ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის მომზადებას, მის ექსტრაქციას 96% -იანი რექტიფიცირებული ეთილის სპირტით თანაფარდობით 1:5, დაყოვნებას 7-10 დღე-ღამის განმავლობაში I დასხმის ნაყენის მიღებით, შემდეგ ნაყენის გამოცალკევებას, გამოცალკევების შემდეგ ნარჩენის ექსტრაქციას 40-55 %-იანი წყალ-სპირტის ნაზავით თანაფარდობით 1:2, დაყოვნებას 5 დღე-ღამის განმავლობაში II დასხმის ნაყენის მიღებით და ნაყენის გამოცალკევებას, I და II დასხმის ნაყენების კუპაჟირებას, კუპაჟის ფილტრაციას, მის აორთქლებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელ აპარატში 30-45°C ტემპერატურის პირობებში და არომატული ნივთიერებების მოხსნით, ხოლო გამოხდის შემდეგ მიღებულ არომატულ სპირტზე მოხსნილი არომატული ნივთიერებების დამატებას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.