National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

წვრილი შავი ჩაის წარმოების ხერხი და ხაზი მისი განხორციელებისათვის გივი მაზანიშვილი, ვიტალი ღვაჩლიანი, ივანე ფოჩხიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2001 04 25 N 8Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები : 2 დამოუკიდებელი; ფიგურა : 1Patent information: 2404 , B, 2001-01-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Small-Sized Black Tea and Line for Its Execution : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2001 2404 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ფოთლის ღნობას, მექანიკურ დამუშავებას, დახარისხებას, ფერმენტაციას და შრობას. ჩაის ფოთლის მექანიკური დამუშავება წარმოებს ჭრისა და ჭყლეტა-დაქუცმაცების გზით, რის შემდეგაც ჩაის მასა ხარისხდება. დახარისხების შე- დეგად მიღებული წვრილი ფრაქცია განიცდის სრესა-დაქუცმაცებას, ხოლო მსხვილი ფრაქ- ცია - ჭყლეტა-დაქუცმაცებას. ხაზი შეიცავს ტექნოლოგიური პროცესების თანმიმდევრობით განლაგებულ ჩაის ფოთლის საღნობ დანადგარს 1, მჭრელ 2 და დამხარისხებელ მოწყობილობებს 3, საფერმენტაციო საკანს და საშრობ მანქანას 4. ხაზი დამატებით აღჭურვილია ჩაის ფოთლის დამჭყლეტ- დამქუცმაცებელი მანქანებითა 5 და 6 და სრესვა-დაქუცმაცების დანადგარით 7. დამხა- რისხებელი მოწყობილობა განლაგებულია ჩაის ფოთლის დამჭყლეტ-დამქუცმაცებელ მანქა- ნებს შორის. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, წვრილი შავი ჩაის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2001 2404 B Not for loan 2015-0916

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ფოთლის ღნობას, მექანიკურ დამუშავებას, დახარისხებას, ფერმენტაციას და შრობას. ჩაის ფოთლის მექანიკური დამუშავება წარმოებს ჭრისა და ჭყლეტა-დაქუცმაცების გზით, რის შემდეგაც ჩაის მასა ხარისხდება. დახარისხების შე- დეგად მიღებული წვრილი ფრაქცია განიცდის სრესა-დაქუცმაცებას, ხოლო მსხვილი ფრაქ- ცია - ჭყლეტა-დაქუცმაცებას. ხაზი შეიცავს ტექნოლოგიური პროცესების თანმიმდევრობით განლაგებულ ჩაის ფოთლის საღნობ დანადგარს 1, მჭრელ 2 და დამხარისხებელ მოწყობილობებს 3, საფერმენტაციო საკანს და საშრობ მანქანას 4. ხაზი დამატებით აღჭურვილია ჩაის ფოთლის დამჭყლეტ- დამქუცმაცებელი მანქანებითა 5 და 6 და სრესვა-დაქუცმაცების დანადგარით 7. დამხა- რისხებელი მოწყობილობა განლაგებულია ჩაის ფოთლის დამჭყლეტ-დამქუცმაცებელ მანქა- ნებს შორის. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, წვრილი შავი ჩაის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.