National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩაის შემცვლელის მიღების ხერხი ლევრასი ბეშიძე, ავთანდილ თოლომაშვილი, ჯიმშერ ჩოხელი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 15 05 97 #7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 951 , B, 1997-05-15, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Obtaining the Tea Substitute : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 951 B : (51) A23F3/34 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ჩაის მრეწველობას, ეხება ჩაის შემცვლელების წარმოების ტექნოლოგიას და შეიძლება გამოყენებულ იქნეს კვების მრეწველობაში. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პროდუქციის ხარისხის ამაღლება ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა მაქსიმალური შენარჩუნების გზით და ასორტიმენტის გაფართოება. გამოგონების არსია ის, რომ ჩაის შემცვლელის მიღების ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის შრობას და დაქუცმაცებას, ამასთან, ნედლეულად გამოიყენება ვაზის მწვანე მასისა და ყურძნის მარცვლის კანის ნარევი თანაფარდობით (20-50):(80-50), ხოლო მათი შრობა 110-120( ჩ ტემპერატურაზე და დაქუცმაცება 0,25-1,5 მმ ზომის ნაწილაკებად, წარმოებს ცალ-ცალკე, რის შემდეგაც ხორციელდება მათი ერთმანეთთან შერევა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 1998 951 B Not for loan 2015-1338

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება ჩაის მრეწველობას, ეხება ჩაის შემცვლელების წარმოების ტექნოლოგიას და შეიძლება გამოყენებულ იქნეს კვების მრეწველობაში. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პროდუქციის ხარისხის ამაღლება ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა მაქსიმალური შენარჩუნების გზით და ასორტიმენტის გაფართოება. გამოგონების არსია ის, რომ ჩაის შემცვლელის მიღების ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის შრობას და დაქუცმაცებას, ამასთან, ნედლეულად გამოიყენება ვაზის მწვანე მასისა და ყურძნის მარცვლის კანის ნარევი თანაფარდობით (20-50):(80-50), ხოლო მათი შრობა 110-120( ჩ ტემპერატურაზე და დაქუცმაცება 0,25-1,5 მმ ზომის ნაწილაკებად, წარმოებს ცალ-ცალკე, რის შემდეგაც ხორციელდება მათი ერთმანეთთან შერევა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.