National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩურჩხელის დამზადების ხერხი ზაირა შაფათავა, მედეა ვიბლიანი, თეიმურაზ დეკანოსიძე, კუკური ძერია.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2008 11 25 #22Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებულიPatent information: 4557 , B, 2008-11-25, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR PRODUCTION OF CHURCHKHELA : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2008 4557 B : (51) A 23 G 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23G3/00;
  • A23G3/34
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წვენის კონცენტრირებას, მასში შემასქელებელი კომპონენტების შეტანას,ხარშვას ფელამუშის მიღებით, შიგთავსის მომზადებას, ძაფზე ასხმას, ძაფზე ასხმული შიგთავსის ფელამუშის მასაში ამოვლებასა და შრობას, ამასთან, წარმოებს წვენის კონცენტრირება მშრალი ნივთირებების 35-40% შემცველობამდე, მიღებულ კონცენტრატში ლეღვის ნაყოფების ბლანშირება 1:1 თანაფარდობით, დაყოვნება, ნაყოფების გამოცალკევება, მიღებული ნაზავის კონცენტრირება მშრალი ნივთიერებების 45-50% შემცველობამდე, შესასქელებელი კომპონენტების სახით სიმინდისა და ხორბლის ფქვილის შეტანა, შესაბამისად, თანაფარდობით 1,2:1,0, ხოლო ხარშვა- მშრალი ნივთიერებების 10-15% შემცველობამდე დაყვანით, მიღებულ მასაში 9-12სმ სიგრძის ძაფზე ასხმული თხილის გულების ამოვლება. ამასთან, გამოგონების უპირატეს ვარიანტში შიგთავსად გამოიყენება ნიგოზი, ნუში და მშრალი ხილი, შესაბამისად, იცვლება ნარევში სიმინდისა და ხორბლის ფქვილის თანაფარდობა 1:1,5-2 ფარგლებში.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წვენის კონცენტრირებას, მასში შემასქელებელი კომპონენტების შეტანას,ხარშვას ფელამუშის მიღებით, შიგთავსის მომზადებას, ძაფზე ასხმას, ძაფზე ასხმული შიგთავსის ფელამუშის მასაში ამოვლებასა და შრობას, ამასთან, წარმოებს წვენის კონცენტრირება მშრალი ნივთირებების 35-40% შემცველობამდე, მიღებულ კონცენტრატში ლეღვის ნაყოფების ბლანშირება 1:1 თანაფარდობით, დაყოვნება, ნაყოფების გამოცალკევება, მიღებული ნაზავის კონცენტრირება მშრალი ნივთიერებების 45-50% შემცველობამდე, შესასქელებელი კომპონენტების სახით სიმინდისა და ხორბლის ფქვილის შეტანა, შესაბამისად, თანაფარდობით 1,2:1,0, ხოლო ხარშვა- მშრალი ნივთიერებების 10-15% შემცველობამდე დაყვანით, მიღებულ მასაში 9-12სმ სიგრძის ძაფზე ასხმული თხილის გულების ამოვლება. ამასთან, გამოგონების უპირატეს ვარიანტში შიგთავსად გამოიყენება ნიგოზი, ნუში და მშრალი ხილი, შესაბამისად, იცვლება ნარევში სიმინდისა და ხორბლის ფქვილის თანაფარდობა 1:1,5-2 ფარგლებში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.