National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

შოკოლადის პასტა და მიღების ხერხი ნიკოლოზ შაყულაშვილი, გიორგი სიდამონიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 15.07.97 #11Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1072 , B, 1997-07-15, published, SakpatentiOther title:
  • = Chocolate Paste and Method for its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 1072 B : (51) A 23 G 1/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23G1/00
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, საკონდიტრო წარმოებას და ეხება შოკოლადის პასტას და მისი მიღების ხერხს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მიზნობრივი პროდუქტის ორგანოლეპტიკური და გემური მაჩვენებლების გაუმჯობესება, წარმოების პროცესის გამარტივება. შოკოლადის პასტა შეიცავს კომპონენტებს შემდეგი თანაფარდობით მას % _ ში; რძე (კონცენტრირებული ან ფხვნილი) 15-20, შაქარი 35-40, კაკაოს ფხვნილი 6-12, კარაქი 18-25, ვანილინი 0,01-0,04, ორგანული მჟავა (ღვინის მჟავა) 0,015-0,030, ემულგატორი (ლეციტინი) 0,3-0,5, წყალი 10-17. შოკოლადის პასტის მიღების ხერხი ითვალისწინებს კონცენტრირებული რძის შაქართან, ან რძის ფხვნილის გალღობილ შაქართან შერევას, მიღებული ნარევის გამოორთქლვას, კაკაოს ფხვნილის, კარაქის, ემულგატორის, ორგანული მჟავას, წყლისა და ვანილის დამატებას და შემდგომ ჰომოგენიზაციას, ამასთან, კაკაოს ფხვნილს წინასწარ შეურევენ 80-90øC-ტემპერატურაზე გალღობილ კარაქს და ამატებენ რძისა და შაქრის ნარევში. მიღებულ მასას ჰომოგენიზაციის წინ ატარებენ საგლინ მანქანაში.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, საკონდიტრო წარმოებას და ეხება შოკოლადის პასტას და მისი მიღების ხერხს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მიზნობრივი პროდუქტის ორგანოლეპტიკური და გემური მაჩვენებლების გაუმჯობესება, წარმოების პროცესის გამარტივება. შოკოლადის პასტა შეიცავს კომპონენტებს შემდეგი თანაფარდობით მას % _ ში; რძე (კონცენტრირებული ან ფხვნილი) 15-20, შაქარი 35-40, კაკაოს ფხვნილი 6-12, კარაქი 18-25, ვანილინი 0,01-0,04, ორგანული მჟავა (ღვინის მჟავა) 0,015-0,030, ემულგატორი (ლეციტინი) 0,3-0,5, წყალი 10-17. შოკოლადის პასტის მიღების ხერხი ითვალისწინებს კონცენტრირებული რძის შაქართან, ან რძის ფხვნილის გალღობილ შაქართან შერევას, მიღებული ნარევის გამოორთქლვას, კაკაოს ფხვნილის, კარაქის, ემულგატორის, ორგანული მჟავას, წყლისა და ვანილის დამატებას და შემდგომ ჰომოგენიზაციას, ამასთან, კაკაოს ფხვნილს წინასწარ შეურევენ 80-90øC-ტემპერატურაზე გალღობილ კარაქს და ამატებენ რძისა და შაქრის ნარევში. მიღებულ მასას ჰომოგენიზაციის წინ ატარებენ საგლინ მანქანაში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.