მარცვლოვანი პურის მომზადების ხერხი მარია სილაგაძე, ელისო ძნელაძე, ელიზა ფრუიძე, ცირა ხუციძე, გულნარა ხეცურიანი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 11 10 №21Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 5117, B, 2010--11-10, published, SakpatentiOther title:- = METHOD OF MANUFACTURE OF GRAIN BREAD : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2010 5117 B : (51) A 21 D 13/08 (IPC, 2006)
- A21D13/02
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A21D13/02 (Browse shelf(Opens below)) | P 2010 5117 B | Not for loan | 2015-1811 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ხორბლის მარცვლების დალბობას წყალში 4-5 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებას 20-24 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებულ მარცვალზე მიწავაშლას დამატებას, დაქუცმაცებას, დაქუცმაცებულ მასაზე დაწნეხილი საფუვრის და მარილის დამატებას, ცომის მოზელას, გაფუებას, დაყოფას, ფორმის მიცემას და გამოცხობას, ამასთან, კომპონენტებს იღებენ შემდეგი თანაფარდობით, მას%-ში: გაღივებული მარცვალი 80-90, მიწავაშლა 4-14, მარილი – 1,5,
There are no comments on this title.