მსხლის სასმელი გივი ჩიტორელიძე, ოთარ უგრეხელიძე, ჯუანშერ ლაღიძე, ნინო გაბუნია.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 07 30 # 9Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1411 , B, 1998-07-30, published, SakpatentiOther title:- = Pear Beverage : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 1411 B : (51) A 23 L 1/09 (IPC, 2006)
- A23L1/09;
- A23L2/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L1/09 (Browse shelf(Opens below)) | P 1998 1411 B | Not for loan | 2015-2004 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი მსხლის სასმელის კვებითი ღირებულებისა და მდგრადობის ამაღლება და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება. 2. არსი მსხლის სასმელი შეიცავს, მას.%: შაქარს _ 11,5-12,5, ლიმონმჟავას _ 0,13-0,17, შაქრის კოლერს _ 0,12-0,14, მსხლის ესენციას _ 0,078-0,080, ვარდის ზეთს _ 0,0008-0,0010, ბერგამოტის ზეთს _ 0,0012-0,0014, ვიტამინების (კალციუმის პანტოტენატის, ნიაცინის, პირიდოქსინის, ფოლის მჟავას) ნარევს _ 0,055-0,06, დანარჩენს წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
There are no comments on this title.