National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მსხლის სასმელი გივი ჩიტორელიძე, ოთარ უგრეხელიძე, ჯუანშერ ლაღიძე, ნინო გაბუნია.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 07 30 # 9Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1411 , B, 1998-07-30, published, SakpatentiOther title:
  • = Pear Beverage : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 1411 B : (51) A 23 L 1/09 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L1/09;
  • A23L2/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მსხლის სასმელის კვებითი ღირებულებისა და მდგრადობის ამაღლება და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება. 2. არსი მსხლის სასმელი შეიცავს, მას.%: შაქარს _ 11,5-12,5, ლიმონმჟავას _ 0,13-0,17, შაქრის კოლერს _ 0,12-0,14, მსხლის ესენციას _ 0,078-0,080, ვარდის ზეთს _ 0,0008-0,0010, ბერგამოტის ზეთს _ 0,0012-0,0014, ვიტამინების (კალციუმის პანტოტენატის, ნიაცინის, პირიდოქსინის, ფოლის მჟავას) ნარევს _ 0,055-0,06, დანარჩენს წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L1/09 (Browse shelf(Opens below)) P 1998 1411 B Not for loan 2015-2004

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მსხლის სასმელის კვებითი ღირებულებისა და მდგრადობის ამაღლება და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება. 2. არსი მსხლის სასმელი შეიცავს, მას.%: შაქარს _ 11,5-12,5, ლიმონმჟავას _ 0,13-0,17, შაქრის კოლერს _ 0,12-0,14, მსხლის ესენციას _ 0,078-0,080, ვარდის ზეთს _ 0,0008-0,0010, ბერგამოტის ზეთს _ 0,0012-0,0014, ვიტამინების (კალციუმის პანტოტენატის, ნიაცინის, პირიდოქსინის, ფოლის მჟავას) ნარევს _ 0,055-0,06, დანარჩენს წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.