National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სტევიას შაქრის მიღების ხერხი ვახტანგ ცერცვაძე, ომარ გაბადაძე, ვახტანგ ცერცვაძე, ამირან ხორხომელიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 08 26 #16Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 1777 , Y, 2013-08-26, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD OF RECEIVING STEVIA SUGAR : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2013 1777 Y : (51) C 13 D 1/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C13D1/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის დაქუცმაცებას, გადამუშავებას, ჩამქრალი კირის ხსნარის დამატებას, მასის ნახშირორჟანგით გაჯერებას, მრავალჯერად გაფილტვრას, ბადაგის მიღებას, გამოყოფილი შაქრის კრისტალების შრობას, ამასთან, მცენარეულ ნედლეულად იყენებენ სტევიას ნედლ ან მშრალ ფოთოლს, რომელსაც დაქუცმაცების შემდეგ ორჯერადად უტარებენ ექსტრაქციას 100°C ტემპერატურის წყლით, პირველი ექსტრაცია წარმოებს 5 - 6 საათის განმავლობაში, ხოლო მეორე 3-4 საათის განმავლობაში, რის შემდეგაც მიღებულ ნაყენებს შეურევენ.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C13D1/00 (Browse shelf(Opens below)) U 2013 1777 Y Not for loan 2015-8496

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის დაქუცმაცებას, გადამუშავებას, ჩამქრალი კირის ხსნარის დამატებას, მასის ნახშირორჟანგით გაჯერებას, მრავალჯერად გაფილტვრას, ბადაგის მიღებას, გამოყოფილი შაქრის კრისტალების შრობას, ამასთან, მცენარეულ ნედლეულად იყენებენ სტევიას ნედლ ან მშრალ ფოთოლს, რომელსაც დაქუცმაცების შემდეგ ორჯერადად უტარებენ ექსტრაქციას 100°C ტემპერატურის წყლით, პირველი ექსტრაცია წარმოებს 5 - 6 საათის განმავლობაში, ხოლო მეორე 3-4 საათის განმავლობაში, რის შემდეგაც მიღებულ ნაყენებს შეურევენ.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.