National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სახამებელშემცველ ნედლეულიდან ტკბილი წვენის მიღების ხერხი დუშიკა მერმანიშვილი, თამაზი მერმანიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 27.07.92Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვPatent information: 17 , Y, 1994-06-15, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Preparation of the Sweet Juice from the Raw Color Substitutes : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1994 17 Y : (51) C 134 K 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C134K1/02
Online resources: Summary: ტექნიკური შედეგი მდგომარეობს წვენების დამზადების ტექნოლოგიის გამარტივებასა და მზა პროდუქციის გაზრდის შესაძლებლობაში. სახარშ ქვაბში ასხამენ 1000 ლ წყალს და HჩL-ის 50 ლიტრის 2/3 ნაწილს (ამასთან, HჩL-ის მთლიანი რაოდენობის შეფარდება ნედლეულის რაოდენობასთან შეადგენს 1:19-1:2-) ურევენ და ადუღებენ ორთქლის მიწოდებით. ამასთან მეორე ჭურჭელში ასხამენ 200 ლ წყალს, უმატებენ მარილმჟავას რაოდენობას 1/3-ს, შემდეგ თანდათანობით შეაქვთ ნედლეულის ფქვილი (1000 კგ რაოდენობით) და ურევენ შემჟავებული სუსპენზიის მიღებამდე. შემჟავებული წყლის ადუღებისას ორტანიან ქვაბში თანდათანობით დუღილის შეუწყვეტლად შეაქვთ სუსპენზია, შემდეგ აჰერმეტიზირებენ ვაბს და წნევა აჰყავთ 2 ატმოსფერომდე, რის შემდეგაც ორთქლის მიწოდებას წყვიტავენ და აყოვნებენ 50-70 წუთთ. მიღებულ ტკბილს შიდა წნევის ზემოქმედებით გადაიტანენ სალექარში და შეურევენ 10-12%-იან ნახშირმჟავა მარილის წყალხსნარს. შემდეგ აცივებენ 22-26 საათის განმავლობაში. სითხეს ლექიდან ხსნიან დეკანტაციით, ლექს გაწურავენ და მიღებულ თხევად ფაზას ურევენ ლექიდან მოხსნილ სითხეს.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C 134 K 1/02 (Browse shelf(Opens below)) U 1994 17 Y Not for loan 2015-8498

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ტექნიკური შედეგი მდგომარეობს წვენების დამზადების ტექნოლოგიის გამარტივებასა და მზა პროდუქციის გაზრდის შესაძლებლობაში.
სახარშ ქვაბში ასხამენ 1000 ლ წყალს და HჩL-ის 50 ლიტრის 2/3 ნაწილს (ამასთან, HჩL-ის მთლიანი რაოდენობის შეფარდება ნედლეულის რაოდენობასთან შეადგენს 1:19-1:2-) ურევენ და ადუღებენ ორთქლის მიწოდებით. ამასთან მეორე ჭურჭელში ასხამენ 200 ლ წყალს, უმატებენ მარილმჟავას რაოდენობას 1/3-ს, შემდეგ თანდათანობით შეაქვთ ნედლეულის ფქვილი (1000 კგ რაოდენობით) და ურევენ შემჟავებული სუსპენზიის მიღებამდე. შემჟავებული წყლის ადუღებისას ორტანიან ქვაბში თანდათანობით დუღილის შეუწყვეტლად შეაქვთ სუსპენზია, შემდეგ აჰერმეტიზირებენ
ვაბს და წნევა აჰყავთ 2 ატმოსფერომდე, რის შემდეგაც ორთქლის მიწოდებას წყვიტავენ და აყოვნებენ 50-70 წუთთ. მიღებულ ტკბილს შიდა წნევის ზემოქმედებით გადაიტანენ სალექარში და შეურევენ 10-12%-იან ნახშირმჟავა მარილის წყალხსნარს. შემდეგ აცივებენ 22-26 საათის განმავლობაში. სითხეს ლექიდან ხსნიან დეკანტაციით, ლექს გაწურავენ და მიღებულ თხევად ფაზას ურევენ ლექიდან მოხსნილ სითხეს.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.