არყის წარმოების ხერხი სვიატოსლავ ნეჩიტაილო.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2015 07 10 #13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 11 გვ. ; მუხლები:1 დამოუკიდებელი; 4 დამოკიდებულიPatent information: 6326, B, 2015-07-10, published, SakpatentiOther title:- = METHOD FOR VODKA PRODUCTION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2015 6326 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
- C12G3/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G3/06 (Browse shelf(Opens below)) | P 2015 6326 B | Not for loan | 2016-7242 |
– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ცივი ნაზავის მომზადებას რექტიფიცირებული სპირტის და საკუპაჟე წყლის შერევით, მიღებული არყის ნაზავის გასუფთავებას კვარცის ქვიშით და აქტივირებული ნახშირით, არყის ნაზავში გაღივებული მარცვლის ნაყენის და რეცეპტურით გათვალისწინებული ინგრედიენტების შეტანით, ასევე საბოლოო ფილტრაციასა და ჩამოსხმას, ამასთან, ცივი ნაზავის მომზადებას ახორციელებენ +4°C - +6°C ტემპერატურის წყლით თბომცვლელში და ნაზავზე ჰაერის ზემოქმედების გარეშე, ხოლო წყალ-სპირტიანი ნაზავის გაცივებას ახორციელებენ უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებულ ფირფიტოვან თბომცვლელში, სადაც ნაზავის ტემპერატურა დაჰყავთ +16°C - +18°C -მდე, შემდეგ კი გაცივებულ ნაზავს ფილტრაციისთვის მიმართავენ +17°C - +19°C ტემპერატურის ნახშირ-გამასუფთავებელ ბატარეაზე, ამასთან, არაყში გაღივებული მარცვლის სპირტიანი ნაყენი შეჰყავთ მოცულობით ზღვრებში 5 დმ³-დან 15 დმ³-მდე 1000 დეკალიტრ არაყზე.
There are no comments on this title.