National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩაის წარმოების ხერხი რევაზ მელქაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2007 03 26 #6Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 4070 , B, 2007-03-26, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR TEA PRODUCTION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2007 4070 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00;
  • A23F3/34
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ერთი ნაწილის ღნობას, მეორე ნაწილის ფიქსაციას, მათ შერევას, მცენარეული დანამატის დამატებას, გრეხას, ფერმენტაციას, შრობას, თერმოდამუშავებას და დაფასოებას, ამასთან, მომღნარ და ფიქსირებულ ჩაის ფოთლებს ნარევში იღებენ წონითი შეფარდებით, შესაბამისად, ( 2 - 4 ) : 1, მცენარეული დანამატის სახით იყენებენ გინკგო ბილობას ფოთლებს ნარევის წონის 5 - 15 % ოდენობით, გრეხას აწარმოებენ 30 - 60 წთ- ის, ხოლო ფერმენტაციას -- 80 - 120 წთ - ის განმავლობაში.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ერთი ნაწილის ღნობას, მეორე ნაწილის ფიქსაციას, მათ შერევას, მცენარეული დანამატის დამატებას, გრეხას, ფერმენტაციას, შრობას, თერმოდამუშავებას და დაფასოებას, ამასთან, მომღნარ და ფიქსირებულ ჩაის ფოთლებს ნარევში იღებენ წონითი შეფარდებით, შესაბამისად, ( 2 - 4 ) : 1, მცენარეული დანამატის სახით იყენებენ გინკგო ბილობას ფოთლებს ნარევის წონის 5 - 15 % ოდენობით, გრეხას აწარმოებენ 30 - 60 წთ- ის, ხოლო ფერმენტაციას -- 80 - 120 წთ - ის განმავლობაში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.