ყურძნის წიპწის ექსტრაქტის მიღების ხერხი = METHOD OF RECEPTION OF GRAPE STONES EXTRACT : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2010 44970 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006) / მარინე ბეჟუაშვილი, თამაზ კობაიძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 04 26 # 8. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წიპწის დაქუცმაცებას, მის ექსტრაქციას ეთილის სპირტით ორ ეტაპად, რომლის პირველ ეტაპზე ექსტრაქცია ხორციელდება 40%-იანი ეთილის სპირტით, ხოლო მეორე ეტაპზე - 80%-იანი ეთილის სპირტით, მიღებული ექსტრაქტების გაერთიანებას, გაფილტვრას, ბუნებრივი სტილბენშემცველი კონცენტრატის დამატებას 5,0 გ/ლ რაოდენობით და კონცენტრირებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელზე.

4970 ge B 2010-04-26 published Sakpatenti

ალკოჰოლიანი სასმელები სასმელები კვების მრეწველობა წიპწა ექსტრაქტი