მაგარი სასმელების დაძველების პროცესის დამაჩქარებლების წარმოების ხერხი = METHOD FOR PRODUCTION OF AGEING ACCELERANT FOR STRONG DRINKS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2128 B : (51) C 12 H 1/22 (IPC, 2006) / მერაბ ჯაფარიძე, ზურაბ სტურუა, დალი ხინგავა, ნიკოლოზ მეხუზლა, ფაბიოლა მეძმარიაშვილი, მარლენ ფერაძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 06 10 # 11. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; 2 ცხრილი.

1. ტექნიკური შედეგი დამაჩქარებლის ხარისხის ამაღლება და მაგარი სასმელების დაძველების დროის შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ახლად დაკრეფილი ყურძნის წიპწის ფერმენტაციას 20-30 C ტემპერატურაზე 50-60 საათის განმავლობაში PH 4-5 -ის პირობებში, რის შემდეგაც წარმოებს მისი თერმული დამუშავება (მოხალვა) 120-140 C ტემპერატურაზე 10-15 წუთის განმავლობაში და გაცივება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.

2128 ge B 2000-06-10 published Sakpatenti

ალკოჰოლიანი სასმელები მეღვინეობა კვების მრეწველობა დაძველება დამაჩქარებელი სასმელები