TY - BOOK AU - ყაჭიური, თემურ AU - ჯაფარიძე, AU - მესხიშვილი, ომარ AU - სტურუა, ზურაბ AU - მეხუზლა ნიკოლოზ აპოლონის ძე ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (451998/// 09 25 # 17 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - მეღვინეობა KW - ღვინომასალა N2 - ითვალისწინებს ყურძნის დაჭყლეტას კლერტის გამოცლით,დუღილს,დარევას და დურდოს დაპრესვას,ღვინო-მასალის დადუღებას,დაწმენდას,დეკანტაციას და კუპაწს,განსხვავდება იმით,რომ პოლიფენოლის დაჟანგვის პროცესის ინტენსიფიკაციისა და პონიფენოლისა და არომატული ნაერთების უფრო სრულად გამოწვლილვის გზით ღვინო-მასალების დამზადების წემცირების მიზნით,დუღილის წინ დურდოს წინასწარ აცხელებენ,ხოლო დუღილის პროცესში ამდიდრებენ წანგბადით,ამასთან დაკუპაჟების დროს ღვინო-მასალას უმატებენ ნაწნეხ ფრაქციებს,რომლებიც წინასწარ დადუღებულია დაქუცმაცებულ კლერტზე,პოლიფელონის ნაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე. 2.ხერხი მ.I-თ განსხვავდება იმით,რომ დურდოს გაცხელება ხდება 40-დან 45 მდე. 3.ხერხი მ.I და მ.2-ით განსხვავდება იმით,რომ დურდოს ამდიდრებენ ჟანგბადით დღე-ღამეში 5-10 მგ/დალ რაოდენობით UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=ENG&cat=1&search=Search ER -