TY - BOOK AU - გურული, სოსო AU - დოლიძე, ბახვა AU - მარშანია, შოთა AU - მურცხვალაძე, ჟუჟუნა AU - ძნელაძე, ნანი ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - მცენარეული ნედლეულისაგან გრანულირებული კვების პროდუქტების წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452002/// 04 25 N 8. CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - ჩაის წარმოება KW - გრანული N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - 1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ბიოლოგიური ღირებულებების ამაღლება, ხარისხის გაზრდა და ასორტი- მენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს მცენარეულ ნედლეულში დანამატის შეტანას, ნარევის გრანულირე- ბას, გრანულების ფორმირებას სფერული ფორმის გრანულების მიღებით და შრობას. მცე- ნარეული ნედლეულის სახით გამოიყენება ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, მაგალითად, ფე- იჰოას (Feijoa sellowiana Berg), აქტინიდიის (Actinidia), კომშის (Cydonia oblo- nga Mill), ხურმის (Diospyros), ქაცვის (Hippophae rhamnoides L), ვაშლის (Malus domestica Borkh), ატმის (Persica vulgaris Mill), მაყვლის (Rubus), ჟოლოს (Ru- bus idaenus L), მოცვის (Vaccinium myrtillus L) პიურესებრი მასა, რომელშიც შეი- ტანება შავი ან მწვანე ჩაის (Thea) ნამცეცები და გამონაცერი და/ან აღნიშნულ ხილ- კენკროვანთა 3-5% ნარჩენ ტენიანობამდე გამშრალი და დაქუცმაცებული ფოთლები. ნა- რევში ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონა- ცერის თანაფარდობა შესაბამისად შეადგენს (1,2-1,5):1, ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და მათი ფოთლების თანაფარდობაა შესაბამისად (1,1-1,8):1, ხოლო ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონაცერის და ხილ-კენკროვანთა ფოთლების თანაფარდობა კი შესაბამისად (1,1-1,8):(0,1-0,9):(0,1-0,9). გრანული- რების წინ წარმოებს ნარევის თბური დამუშავება, რომლის დროსაც მისი ტენიანობა და- იყვანება 35-45%-მდე. შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების გამონაცერთან თანაფარდობაა (6-10):1, ამასთან, ხილ-კენკროვანთა ორი ან მეტი კომპონენტის შემთხვევაში საბაზო და დანარჩენ ნაყოფთა თანაფარდობა პიურესებრ მასაში შეადგენს (5-25):1, ხოლო მათი ფოთლებისა კი - (1-30):1. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -