პურის წარმოების ხერხი
= METHOD OF PANIFICATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2011 5234 B : (51) A 21 D 8/02 (IPC, 2006) /
ზურაბ ძნელაძე, ,ნანი ძნელაძე, ეკატერინე გობრონიძე, მარიამ გობრონიძე.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 №11.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები:1 დამოუკიდებელი; ცხრილი: 2.
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ცომის მომზადებას ფქვილის, 1,5-5%-მდე მშრალი ნივთიერებების შემცველობის სტევეას(Stevia rebaudiana Bertoni) წყლიანი ექსტრაქტის , მარილისა და საფუვრის შერევით, მოზელვას, მომწიფებას, დუღილს, ცომის დაყოფა-დაგუნდავებას, ცომის წინასწარ და საბოლოო დაყოვნებას, ცხობას, გაციებასა და შენახვას.