ხილის წვენებში სპილენძის შემცველობის განსაზღვრის ხერხი = Method for Determination of Copper Contents in Fruit Juices : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1999 1619 B : (51) G 01 N 33/49 (IPC, 2006) / ზიზი სვანიძე, ლილი სვანიძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 01 29 №1. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ;

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი
რეაქტვების რაოდენობის და ანალიზის დროის შემცირება.
2. არსი
ხერხი ითვალისწინებს სინჯის აღებას, დამუშავებას მჟავით, ელემენტის კონცენტრირებას და მის განსაზღვრას ატომურ-აბსორბციული მეთოდით, სადაც კონცენტრირებას ახდენენ პოლიმერული ხელატური სორბენტით-პოლისტიროლ-ამონო-აზო-4-არსენო-ფენოლით, ფორმულით


PH - 5 მნიშვნელობაზე.
3. გამოყენების სფერო
ქიმია, კერძოდ, ორგანული ქიმია, კვების მრეწველობა.

1619 ge B 1999-01-29 published Sakpatenti

ქიმია ორგანული ქიმია კვების მრეწველობა ხილის წვენი სპილენძი